Sladoled

Funky & Chunky sladoled je sa visokim procentom mliječnih masti, visokim sardžajem proteina i kategorisan je u segment super premium od strane proizvođača. Visoko iznad uobičajenog standarda na našem tržištu, Funky & Chunky vam donosi pomjeraj na bolje, novo iskustvo koje ćete željeti da traje.

Naša misija je da kroz brend Funky & Chunky sladoleda, ponudimo pomak u kvalitetu sladoleda koji je na tržištu prisutan, nudeći inventivan i nov proizvod, koji do sada nije bio prisutan u regiji. Dvadeset godina iskustva, ljubavi i rada smo utkali u brend Funky & Chunky sladoleda.

    Mnogi se pitaju zasto bas taj naziv Funky & Chunky?

    • Funky: Zato što je veseo, neobičan, otkačen, zanimljiv. Zato što je drugačiji. Zato što je nastao iz ljubavi i posvećenosti, ledenom užitku koji traje, koji zove na ponovno druženje.
    • Chunky: Zato što se osim izuzetno kvalitetnog sladoleda u proizvodu nalaze i različiti dodaci – komadići prefinjene čokolade, keksa, raznih vrsta pralina i ostalih lijepih iznenađenja koja obezbjeđuju da ovakav sladoled bude iskustvo koje ćete rado ponavljati. Da stvar bude još bolja, insertirali smo sirupe koji ostaju skriveni u proizvodu sve do njegove konzumacije, što znači da ne oksidiraju, ne isušuju se i nemaju sve one propratne loše efekte koje inače susrećemo u industriji.

    Tajna svih pravih proizvodjača sladoleda leži u svježim sirovinama. Mi svakoga dana od naših partnera dobijamo svježe mlijeko sa domaćih farmi, od naših proizvođača koji mahom na sjeveru Crne Gore proizvode najkvalitetnije mlijeko koje naše podneblje može dati. Sve što nas od svježeg mijeka vodi do svježeg sladoleda možemo opisati kao uzbudljivo putovanje kroz naše ambicije da tržištu ponudimo jedinstven proizvod, vrhunskog kvaliteta koji stvara lokalno preduzeće, a ne neka od svjetskih kompanija. U tome leži i strast i ljubav prema poslu koji radimo.

    Galerija